GelukkigHB groepen

gelukkig-HB-logo-beeld2Beeldend Leven biedt hoogbegaafde kinderen de mogelijkheid om samen met andere hoogbegaafde kinderen uitdagende, stimulerende en prikkelende activiteiten te ondernemen. De begeleiding is gericht op de sociale en emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen, zodat ze kunnen opgroeien tot stabiele en gelukkige mensen. Er wordt tevens aandacht besteed aan de ontwikkeling van leerstijl en strategie van uw kind.

De GelukkigHB groepen in de regio Utrecht starten weer bij voldoende aanmeldingen.  Indien u denkt dat zo’n uitdaging bij uw kind past of als u meer wilt weten, neem dan contact met mij op.

Er zijn GelukkigHB groepen voor hoogbegaafde kinderen van 3 jr, 4-7 jr, 7-12 jr en pubergroepen tot en met 16 jaar. In de groepen doen kinderen contacten op met andere kinderen die een vergelijkbaar ontwikkelingsniveau hebben. Hierdoor worden de sociale vaardigheden geoefend en zal het zelfvertrouwen worden opgebouwd. Ik help hoogbegaafde kinderen om bewuste keuzes te maken over zijn/haar eigen ontwikkeling. Ik spreek de kinderen aan op denken, voelen, beleven en kunnen. Daarbij bied ik een ander aanbod dan de kinderen krijgen in de eigen school. Ik ga uit van top-down leren, oftewel we beginnen met het eindresultaat, het doel, om van daaruit iets nieuws te gaan ontdekken. Deze manier van leren is het meest natuurlijk voor hoogbegaafde kinderen. Het topdown materiaal is speciaal voor de GelukkigHB groepen ontwikkeld.
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die deelnemen aan een plusgroep op termijn beter in hun vel gaan zitten en daardoor meer plezier krijgen in leren en leven. Het allerbelangrijkste is dat kinderen zich ontwikkelen tot gelukkige kinderen die hun kwaliteiten durven te gebruiken, thuis, op school en in de maatschappij!

In de GelukkigHB groepen is wetenschappelijke kennis over hoogbegaafdheid aanwezig. De theorieën van Carol Dweck (Mindset)en Dabrowski’s theorie of Positive Disintegration worden doelbewust gebruikt. Door de combinatie van de verschillende methodieken en de visie van GelukkigHB op hoogbegaafdheid is een unieke werkwijze ontstaan waarmee hoogbegaafde kinderen een optimale begeleiding krijgen.